Over Christel

Meer over Christel

Ik studeerde aan de VUB sociale agogiek en biomedische wetenschappen-richting gezondheidswetenschappen. Deze combinatie vormde een ideale basis voor de verdere specialisatie op het vlak van gerontologie. 

In 1996 doctoreerde ik met als thema  'vrouwen en hun pensionering'. Nadien volgde ik een aantal jaar een ander engagement, maar bleef wel altijd verbonden aan de VUB en de opleiding Gerontologie. De VUB, waar ik het voorrecht had en heb om sociale gerontologie en ouderenbeleid te mogen doceren. Ondertussen ben ik sinds enige jaren terug intensiever betrokken bij de opleiding Gerontologie van de VUB, waar ik nu ook de functie van voorzitter van de opleidingsraad waarneem. Lid van diverse sociale en zorgorganisaties.

 

CV

Welkom! 

• In de loop van 2019 richtte ik CeGe op (Christel Geerts) om mijn passie: geven van voordrachten, vorming en counseling structureel vorm te geven.

 

• Vanuit CeGe adviseer en begeleid ik individuen, organisaties en teams. Hierbij kan het zowel gaan om het vorm geven aan  het streven naar ‘active ageing’, het vorm geven van ‘age friendly perspectives’ van lokale entiteiten en organisaties helpen bij het succesvol volbrengen van hun missie in zorg.

 

• Hiervoor kan ik steunen op mijn meer dan 30 jaar ervaring als professor gerontologie aan de VUB.

 

Christel in de pers 

  • DE STANDAARD 26/11/2020

‘Je wordt niet iemand anders omdat je ouder wordt’
Grijs is niet zwart-wit. Een vrouw van vijftigplus kan zich meisje voelen, een meisje van vijftien kan mee beslissen hoe ze later oud wordt."
Gerontoloog Christel Geerts schrijft de vooroordelen van zich af over vrouwen op leeftijd
Donderdag 26 november 2020, https://www.standaard.be/cnt/dmf20201125_98480135

 

 

  • DE MORGEN 25/11/2020

Meisjes boven de 50. Met die titel schreef gerontologe Christel Geerts (VUB) een boek over de voornaamste problemen die vrouwen van 50-plus ervaren. ‘Veel 50-plussers vinden het fantastisch om meisje genoemd te worden.’

✦Exclusief voor abonnees doorLARISSA CELIS25 november 2020, 21:17

 Met welke problemen worden de ‘meisjes boven de 50’ geconfronteerd?

“Dat is moeilijk algemeen te beantwoorden, aangezien die groep zo divers is. Om die reden laten we ook drie doorsnee familieportretten aan bod komen in het boek: een kleindochter van 50, een moeder van 70 en een grootmoeder van 90. Zij hebben qua levenstraject heel weinig met elkaar gemeen.