topimg
Home arrow Parlementair werk arrow Mondelinge vraag omzetting van de Europese spaarrichtlijn
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Mondelinge vraag omzetting van de Europese spaarrichtlijn PDF Afdrukken
zaterdag, 15 januari 2005

Senator Geerts stelde op 13 januari 2005 een mondelinge vraag aan Minister van FinanciŽn, Didier Reynders over de omzetting van de Europese spaarrichtlijn naar de Belgische wetgeving.

Mondelinge vraag van mevrouw Christel Geerts aan de vice-eerste minister en minister van FinanciŽn over ęde omzetting van de Europese spaarrichtlijn in de Belgische wetgevingĽ (nr. 3-529) Mevrouw Christel Geerts (SP.A-SPIRIT). Ė De omzettingswet van 17 mei 2004 heeft de Europese spaarrichtlijn omgezet in Belgische wetgeving. Voor verschillende opdrachten zijn uitvoeringsbesluiten nodig. Kan de minister mij meedelen welke besluiten reeds zijn genomen en welke besluiten in voorbereiding zijn en wat de timing is. De Europese spaarrichtlijn wordt immers op 1 juli 2005 van kracht. De heer Didier Reynders, vice-eerste minister en minister van FinanciŽn.
Ė De richtlijn 2003/48/EG betreffende de belastingheffing op inkomsten uit spaargelden werd op 3 juni 2003 door de Raad van Europa vastgelegd. Deze richtlijn werd door de wet van 17 mei 2004 omgezet in Belgisch recht. Overeenkomstig artikel 174, paragraaf 2, van de richtlijn zal de wet vanaf 1 juli 2005 van toepassing zijn. Zodra bepaalde voorwaarden vervuld zijn, zal de wet van 17 mei 2004 bij koninklijk besluit in werking treden. Er werd contact opgenomen met de vertegenwoordigers van de uitbetalende instanties, die zullen instaan voor de inhouding van de bronbelasting van 15, 20 en later misschien 35%. Voor een eenvormige toepassing van de richtlijn werden contacten gelegd met de landen die het systeem van de bronheffing eveneens zullen toepassen. De betrokken economische actoren zullen binnenkort instructies krijgen over de toepassingsbepalingen van de wet van 17 mei 2004. Er is dus geen vertraging. Mevrouw Christel Geerts (SP.A-SPIRIT).
Ė De vooropgestelde timing wordt dus gevolgd. De heer Didier Reynders, vice-eerste minister en minister van FinanciŽn.
Ė Inderdaad, met het oog op de toepassing van de Europese spaarrichtlijn van 1 juli 2005 af.

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa