topimg
Home arrow Parlementair werk arrow Achterstand alimentatiefonds - mondelinge vraag aan minister Reynders
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Achterstand alimentatiefonds - mondelinge vraag aan minister Reynders PDF Afdrukken
donderdag, 10 november 2005

Christel is verontwaardigd over de achterstand van het alimentatiefonds en interpelleert hierover de minister van Financiën.

Mondelinge vraag aan minister Reynders
Betaling van voorschotten door de dienst voor alimentatievorderingen
Vanaf oktober 2005 betaalt de dienst voor alimentatievorderingen (DAVO) binnen de FOD financiële voorschotten op onderhoudsgeld voor kinderen. Dit was ontegensprekelijk een belangrijke stap vooruit in de uitbouw van een volwaardige dienst voor alimentatievorderingen. De Dienst voor Alimentatievorderingen (Davo) is er evenwel niet in geslaagd om bij zijn start in oktober aan alle rechthebbenden een voorschot op onderhoudsgeld uit te betalen. Hierdoor kloppen onderhoudsgerechtigden opnieuw aan bij de OCMW’s om daar een voorschot óp een voorschot te krijgen!!
Deze toestand is onaanvaardbaar. De VVSG vroeg aan de Davo ondertussen duidelijke garanties én een procedure voor die OCMW’s die hun ex-klanten ondertussen willen helpen door hen een voorschot op het Davo-voorschot te geven. Dit geld moet immers terug bij de OCMW’s geraken, en dit zo vlot en snel mogelijk.
Graag had ik aan de minister het volgende gevraagd:
* aan hoeveel onderhoudsgerechtigen werd er door DAVO in oktober een voorschot uitbetaald? * hoeveel onderhoudsgerechtigden ontvingen geen voorschot alhoewel ze daar recht op hadden? * welke stappen worden genomen om dit euvel te remediëren? En hoe zal de achterstand van oktober worden weggewerkt? Hoe zullen de OCMW’s de door hen uitgekeerde voorschotten kunen recupereren?
Christel Geerts

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa