topimg
Home arrow Pers arrow Zo zijn we niet getrouwd!
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Zo zijn we niet getrouwd! PDF Afdrukken
maandag, 21 februari 2005

Christel vraagt vooruitgang in het dossier van de alimentatiegelden

Nog altijd ondervinden alleenstaande ouders problemen om betaling te bekomen van het alimentatiegeld, dat hun persoonlijk of in hoofde van hun kinderen toekomt: ofwel wordt het alimentatiegeld onregelmatig betaald ofwel wordt het gewoonweg niet betaald. Sinds 1 juni 2004 kunnen alimentatiegerechtigden terecht bij de Dienst voor Alimentatievorderingen. Geerts die toen mee het kantoor in Antwerpen opende gaf daarbij onmiddellijk aan dat het een stap in de goede richting was, maar dat ze vragende partij bleef voor meer… Herhaaldelijk is de Wase politica hierover tussengekomen bij minister Reynders. Nu doet zij ook een oproep naar de Wase steden en OCMW’s.
Christel Geerts (senator) en Roland Syvertsen OCMW-fractieleider in het OCMW van Sint-Niklaas stellen: ‘het is overduidelijk dat de dienst alimentatievorderingen nog met heel wat kinderziekten kampt…waardoor er te weinig achterstallige alimentatiegelden ingevorderd worden. Bovendien blijven zij het betreuren dat de uitkering van voorschotten (hetgeen nog via het OCMW verloopt) gekoppeld blijft aan een loonplafond. Maar na herhaaldelijke interpellaties heeft de minister de deur hier toch op een kier gezet. Wij blijven hieraan werken….
Wat tevens tot nadenken stemt is dat bij het domeinkantoor te Dendermonde dat bevoegd is om o.m. voor de Wase gemeenten de aanvragen van de alimentatiegerechtigden te ontvangen nog maar 88 rechtstreekse aanvragen tot invordering zijn opgestart en 630 nadat via het OCMW voorschotten werden betaald. Algemeen verwachtte men meer dossiers; vooral bij diegenen die niet in aanmerking komen voor OCMW-voorschotten. Geerts deed navraag bij een 20-tal Oost-Vlaamse OCMW’s en stelde ook daar vast dat er nauwelijks meer aanvragen zijn. Zij vragen met aandrang aan de steden en de OCMW’s om na te denken over toereikende informatie: nog te weinig gezinnen die wachtende zijn op alimentatiegelden vinden de weg naar het OCMW en/of naar de dienst voor alimentatievordering…goede informatiecampagnes zijn hier meer dan ooit aan de orde. Syvertsen engageert zich in elk geval om dit op de Sint-Niklase OCMW-agenda te plaatsen.
Alimentatieuitkeringen zijn een recht en we moeten er over waken dat dit recht geschiedt. Nu vinden één-oudergezinnen zich nog al te vaak in een financieel moeilijke situatie omdat de andere partner zijn alimentatieverplichting niet na komt. Ook op sociaal vlak eist dit zijn tol: immers: het gevolg is dat er spanningen en discussies ontstaan hetgeen afstraalt op de kinderen…dit moeten we vermijden!

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa