topimg
Home arrow Parlementair werk arrow Vraag om uitleg over Het Nationaal Actieplan Partnergeweld (NAP)
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Vraag om uitleg over Het Nationaal Actieplan Partnergeweld (NAP) PDF Afdrukken
woensdag, 23 maart 2005

Vraag om uitleg van Christel Geerts aan de heer Dupont, minister van Ambtenarenzaken, Maatschappelijke Integratie, Grootstedenbeleid en Gelijke Kansen inzake het Nationaal Actieplan Partnergeweld. Vraag nog niet beantwoord.

Het nieuw Nationaal Actieplan Partnergeweld (NAP 2004-2007) voorziet een cruciale rol voor het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. In het kader van de uitwerking van dit plan, zullen bijzondere inspanningen worden geleverd rond de Co÷rdinatie van de verschillende acties en het uitwisselen van informatie. Het instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen kreeg de opdracht om een interdepartementele en een experten werkgroep op te stellen die, naast co÷rdinatie- en informatie uitwisselen de concrete uitwerking van al deze acties zal opvolgen. In het NAP lezen wij ook dat het Instituut met een werkgroep zou starten met alle mediavertegenwoordigers om hun rol in de strijd tegen geweld te benadrukken. Aan de werkgroep zou ook gevraagd worden een gedragscode op te stellen voor de media inzake de berichtgeving rond geweld op vrouwen en de beeldvorming rond vrouwen. Graag had ik het volgende gevraagd :
- is er een interdepartementele werkgroep werkzaam m.b.t. de opvolging
van het NAP ? - worden tussentijdse evaluaties voorzien ? - is er een expertenwerkgroep samengesteld ? - hoe werd deze samengesteld ? - worden tussentijdse evaluaties voorzien ? - is de werkgroep met de mediavertegenwoordigers reeds werkzaam ? - is er reeds een gedragscode , of een aanzet tot ? - m.b.t. diverse topics krijgt het Instituut de opdracht statistieken te
verzamelen. Is er een overzicht van de topics waar dit werk al gebeurd is ?

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa