topimg
Home arrow Parlementair werk arrow Mondelinge vraag i.v.m. dagforfaits rusthuizen
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Mondelinge vraag i.v.m. dagforfaits rusthuizen PDF Afdrukken
donderdag, 24 maart 2005

Mondelinge vraag van mevrouw Christel Geerts aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid over «de raadpleging van de dagforfaits in de rusthuizen» (nr. 3-641)

De voorzitter.
– De heer Christian Dupont, minister van Ambtenarenzaken, Maatschappelijke Integratie, Grootstedenbeleid en Gelijke Kansen, antwoordt namens de heer Rudy Demotte, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Mevrouw Christel Geerts (SP.A-SPIRIT).
– Normaal zouden de dagforfaits 2005 voor de rusthuizen vanaf 28 februari on line geconsulteerd kunnen worden. Dat betekent dat vanaf 1 april op basis van de nieuwe forfaits zou kunnen worden gefactureerd. Dat werd verdaagd en er zijn nog geen nieuwe dagforfaits beschikbaar. Wanneer denkt het RIZIV klaar te zijn met de berekening van de dagforfaits? Kunnen de instellingen, zoals gepland, vanaf 1 april factureren op basis van die nieuwe forfaits? In hoeverre zullen de nieuwe dagforfaits afwijken van die voor 2004? De heer Christian Dupont, minister van Ambtenarenzaken, Maatschappelijke Integratie, Grootstedenbeleid en Gelijke Kansen.
– De instellingen kunnen sinds vrijdag 18 maart 2005 on line en langs dezelfde weg als die waar ze hun gegevens uit de referentieperiode moesten inbrengen, de forfaits voor 2005 en de berekening ervan consulteren. De brieven met de toestemming tot facturatie op basis van de forfaits 2005, vertrekken op het RIZIV vanaf morgen, 25 maart. De instellingen zullen dus in de loop van volgende week hun akkoord ontvangen. De afwijkingen ten opzichte van vorig jaar hebben we nog niet kunnen evalueren.

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa