topimg
Home arrow Drietakt vzw arrow Wat doet Drietakt?
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Wat doet Drietakt? PDF Afdrukken
donderdag, 14 oktober 2004

Vzw Drietakt biedt huishoudelijke hulp aan, klussen en verhuizen voor wie het wil.

Drietakt verzorgt buurt- en nabijheidsdiensten die niet door het normale economische circuit gegarandeerd worden en/of onvoldoende toegankelijk zijn voor kansengroepen. Om deze dienstverlening te realiseren, biedt Drietakt structurele tewerkstellingskansen aan kansengroepen waarbij volwaardige arbeidscontracten met een vast maandloon, begeleiding en omkadering en vorming belangrijke aandachtspunten zijn. Momenteel stelt vzw Drietakt 25 poetsvrouwen tewerk, 1 klusjesman, 1 instructeur en 4 personen binnen de verhuisploeg. Oorspronkelijk gestart als buurtbedrijf heeft Drietakt nu zijn dienstenaanbod uitgebreid binnen het systeem van de dienstencheques.
Wat zijn dienstencheques?
De dienstencheque is een initiatief van de federale regering ter bevordering van de nabijheidsdiensten. Het creλren van duurzame arbeidsplaatsen en het bestrijden van zwartwerk zijn de grote doelstellingen.
De dienstencheque, met een fiscaal voordeel, is een betaalmiddel waarmee particulieren een erkend dienstenbedrijf kunnen betalen voor huishoudelijke hulp zoals poetsen, strijken en boodschappen doen. Drietakt heeft begin mei 2003 die officiλle erkenning gekregen.
Men kan de dienstencheques op twee manieren aanvragen: 1. Via de website www.dienstencheques.be 2. Via Drietakt op onderstaand adres. Wij helpen iedereen bij de aanvraag van de dienstencheques.
Wat kunnen we nu nog meer voor u doen?
Dankzij de dienstencheques heeft Drietakt nu zijn dienstverlening uitgebreid. Drietakt biedt aan alle inwoners van Sint-Niklaas, de deelgemeenten volgen, huishoudelijke hulp aan voor 6,20 € per uur (er zijn verminderde tarieven voor kansenpashouders). Alle inwoners van Sint-Niklaas kunnen met de dienstencheques dus bij Drietakt terecht voor huishoudelijke hulp zoals poetsen, strijken en boodschappen doen. Hierdoor kan Drietakt ook extra structurele tewerkstellingskansen bieden. De andere diensten van Drietakt blijven uiteraard behouden.
De uitgebreide dienstverlening ziet er dus nu als volgt uit:
1. Huishoudelijke hulp (poetsen, strijken en boodschappen doen):
• Voor alle inwoners van Sint-Niklaas, via het systeem van de dienstencheques • Aan 6,20 € per uur (=1 dienstencheque) voor particulieren • Aan 4 € per uur voor kansenpashouders • Aan 2,20 € per uur voor kansenpashouders met een restaurantsticker • De poetsproducten zijn niet meer in de prijs inbegrepen
2. Klussen:
• Voor kansenpashouders en 65-plussers • Aan 9 € per uur voor kansenpashouders • Aan 24,50 € per uur voor 65-plussers • De materialen zijn niet in de prijs inbegrepen
3. Verhuizen:
• Voor elke verhuis binnen, van en naar Sint-Niklaas binnen een straal van 30 km. • Aan 170 € per halve dag voor particulieren en welzijnsorganisaties • Aan 55,75 € per halve dag voor kansenpashouders • Verhuiswagen, een instructeur met helpers en een lift tot op de 2e verdieping zijn in de prijs inbegrepen
Voor meer informatie over Drietakt en de dienstencheques: Drietakt vzw Regentiestraat 42 9100 Sint-Niklaas Tel; 03 766 13 40 Fax: 03 776 43 82 E-mail:
We hebben nu ook onze eigen webstek op www.drietakt.be
Open van maandag tot vrijdag, telkens van 09.00 tot 12.30 uur, Woensdag ook van 17.00 tot 20.00 uur.
Ilse De Keyser, Krista Lissens, Jan Thuy, Christine Ongena en Christel Van Marcke en het hele team helpen u graag voort!

spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa