topimg
Home arrow Wetsvoorstellen
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Wetsvoorstellen
Resolutie positie oudere vrouwen goedgekeurd PDF Afdrukken
maandag, 13 november 2006

De Resolutie rond de positie van oudere vrouwen, ingediend door Christel Geerts, werd door alle democratische partijen unaniem goedgekeurd in de senaat. Er zijn volgens Christel Geerts heel wat redenen om binnen de groep van ouderen specifiek aandacht te vragen voor vrouwen. “Vrouwen leven gewoon langer. Recent nog vernamen we dat de levensverwachting van vrouwen 82,4 jaar en die van mannen 77,2 jaar bedraagt. De vergrijzing is dus vooral een vrouwenzaak. Dit betekent bijvoorbeeld dat we vrouwen meer dan mannen aanspreken als zorgverlener, maar dat zij door hun hogere levensverwachting ook zelf vaker een beroep op zorg moeten doen.”

In 2010 zal niet minder dan één op vier vrouwen ouder zijn dan 60. Hun aandeel groeit, maar ze blijven relatief onzichtbaar. “Terwijl de verzilvering toch voornamelijk een vrouwenzaak is. Je moet maar eens naar een wijkcentrum of een rusthuis gaan om dat met eigen ogen vast te stellen. Gelukkig worden ze langzaamaan meer zichtbaar, maar er is nog een lange weg te gaan”, stelt senator Geerts vast.

Haar resolutie bevat 21 beleidsaanbevelingen, die betrekking hebben op verschillende domeinen. “Onder meer specifieke maatregelen om de oudere vrouwen op de digitale snelweg te brengen, meer aandacht in het pensioendebat voor de specifieke kenmerken van de arbeidsloopbaan van vrouwen of het opsplitsen van officiële statistieken in functie van leeftijd en gender.”

De resolutie vindt u intergraal terug op de website www.senaat.be

Pneumokokkenvacin in toekomst terugbetaald PDF Afdrukken
woensdag, 19 juli 2006

Het vaccin tegen pneumokokken wordt vanaf nieuwjaar terugbetaald. De Federale- en gemeenschapsministers van volksgezondheid bereikten hierover een akkoord. Het vaccin beschermt kinderen tegen bacteriële hersenvliesontsteking en doet ook minder schadelijke infecties zoals middenoorontsteking dalen. Een werkgroep zal zich buigen over de leeftijden die in aanmerking komen voor terugbetaling van dit vaccin. Christel Geerts heeft in het verleden Minister Demotte verschillende malen geïnterpelleerd rond het vaccin.

Voorstel van resolutie om 8 mei te erkennen als "Dag van de Memorie" PDF Afdrukken
maandag, 25 april 2005

Voorstel van resolutie om 8 mei te erkennen als « Dag van de Memorie » (Ingediend door de dames Christel Geerts en Fatma Pehlivan)

Lees verder...
spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa