topimg
Home arrow Pers
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Pers
De veiligheidsparadox bij senioren….een opdracht voor de volgdende legislatuur…. PDF Afdrukken
dinsdag, 9 januari 2007

800 Sint-Niklase senioren werden de voorbije maanden bevraagd door 55 vrijwilligers in het kader van een project dat werd opgezet door een onderzoeksteam van de VUB, in samenwerking met het provinciebestuur en het stadsbestuur. De resultaten van de bevraging werden gebundeld in een seniorenbehoefteonderzoek. Dit onderzoek zal de basis  vormen voor het ontwikkelen van een lokaal ouderenbeleidsplan. Christel Geerts (sp.a senator)  heeft als docente gerontologie de onderzoeksresultaten kunnen inkijken. Zij brengt graag een aantal bedenkingen en uitdagingen van dit onderzoek onder de aandacht.

Lees verder...
Eindelijk! Schadeloosstellingsfonds voor asbestslachtoffers PDF Afdrukken
vrijdag, 29 december 2006

 

Binnen het fonds voor beroepsziekten wordt een asbestfonds opgericht. Dit fonds heeft tot doel een vergoeding toe te kennen  als schadeloosstelling voor de schade voortvloeiend uit een blootstelling aan asbest. Het asbestfonds zal minimaal kunnen rekenen op een budget van 10 miljoen € jaarlijks. Daarbovenop wordt het fonds gefinancierd met bijdragen van de werkgevers. In totaal 20 miljoen € jaarlijks.

Lees verder...
Christel Geerts wil nabestaanden niet langer opzadelen met herberekening onderhoudsplicht PDF Afdrukken
vrijdag, 22 december 2006

In  Sint-Niklaas is de afschaffing van onderhoudsplicht al geruime tijd ingevoerd. De stad is op dit vlak één van de pioniers. Christel Geerts (Senator sp.a) is daar een groot voorstander van: Sommige bejaarden hangen af van hun kinderen om de rusthuiskosten te betalen. Dit brengt vaak heel wat problemen met zich mee. Momenteel verschilt de situatie in België sterk van gemeente tot gemeente. Dat blijkt uit een studie over onderhoudsplicht uitgevoerd door de UA en de Université de Liège. In sommige gemeenten vordert het OCMW wel terug bij de kinderen, in andere niet. Kortom: wie pech heeft moet betalen, wie geluk heeft niet. Ook over de manier van terugvorderen kan men vragen stellen. Zo heeft bv. de huidige regelgeving de neiging om te hoge bijdragen te recuperen bij onderhoudsplichtigen met een hoger inkomen.  Voor Christel Geerts een onhoudbare situatie. Ze pleit dan op lange termijn dan ook voor een volledige afschaffing van de onderhoudsplicht, op korte termijn  voor een bijsturing van het huidige systeem.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 36 van 61
spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa