topimg
Home arrow Pers
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Pers
Christel breidt mee sociale rechten van samenwonenden uit PDF Afdrukken
vrijdag, 9 februari 2007

Christel Geerts helpt mee aan de uitbreiding van de sociale rechten van samenwonenden tov gehuwden.  Zij doet dit door deze uitbreiding te linken aan de uitkeringen van het asbestfonds.

In onze sociale zekerheid zijn een aantal "garanties" ingebouwd mbt. echtgenoten. Dit is uiteraard maar goed ook. Zo zijn er ondermeer tegemoetkomingen voor echtgenoten wiens partner overleden is tgv een arbeidsongeval. In het verleden hebben we er al herhaaldelijk op gewezen dat 'samenwonenden' op dit vlak vaak in de kou blijven staan. Voor hen was immers niks voorzien.

Rekening houdende met de maatschappelijke realiteit en de gewenste juridische gelijkstelling tussen gehuwden en wettelijk samenwonenden, werd nu hierover een wetsvoorstel gestemd. Mede door een amendement van o.m. Christel zullen de uitkeringen door het asbestfonds nu ook van toepassing zijn voor wettelijk samenwonenden.

Christel overhandigt geschenk aan Vlaams Belang PDF Afdrukken
maandag, 29 januari 2007

Naar aanleiding van een aantal homofobe uitspraken van een Vlaams Belang raadslid uit Sint-Niklaas overhandigde Christel Geerts voor de gemeenteraad van vrijdag een geschenk aan de Sint-Niklase Vlaams Belang fractie. Het geschenk betrof een infopakket rond holebi's en aanverwante thema's. De Vlaams Belang fractie zal vanaf nu dus goed op de hoogte zijn inzake dit dossier! 

Veiligheidsparadox bij ouderen. PDF Afdrukken
maandag, 29 januari 2007

Christel Geerts schreef samen met collega-senator Ludwig Vandenhove het artikel ‘Veiligheidsparadox bij ouderen’. De tekts gaat over het (on)veiligheidsgevoel bij senioren. Een thema waar Christel zowel lokaal als federaal pleit voor de nodige aandacht.


Wil u de intergrale tekst lezen klik dan op 'lees meer'. De onderstaande tekst is een geactualiseerde versie van het eerder verschenen artikel.

Lees verder...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 30 van 61
spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa