topimg
Home arrow Pers
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogt
Pers
Christel misnoegd over huidig holebibeleid PDF Afdrukken
maandag, 2 april 2007

Heel wat buitenlandse studies en bijhorende data  tonen aan dat  holebiís duidelijk geconfronteerd worden met discriminaties en pesterijen op het werk. Dit niet enkel bij de uitvoering van hun job, ook bij de indienstneming, de selectie, de doorstroming, het ontslagÖ. Reeds in het najaar 2006 stelde minister Dupont te wachten op onderzoeksresultaten om mogelijke beleidsmaatregelen te treffen. Ondertussen zijn deze resultaten er nog steeds niet en blijft de mogelijke bijsturing vanuit het beleid uit. Christel is erg ontgoocheld over deze gang van zaken en spreekt over een gemiste kans.

Zij interpelleerde  Minister Dupont over het huidige holebibeleid in de plenaire vergadering. Enige tijd terug werden vanuit diens kabinet twee studies aangevraagd : ťťn studie werd uitgevoerd door het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding en peilde naar discriminatie van holebiís op de werkvloer. Een tweede onderzoek van de FOD Personeel en Organisatie onderzoekt het beeld van homoseksualiteit in de overheidsdiensten.

 

Lees verder...
Sociale economie in de schijnwerpers PDF Afdrukken
woensdag, 21 maart 2007

Als voorzitter van Drietakt blijft Christel nauw betrokken bij het thema sociale economie. Naar aanleiding van de 'week van de sociale economie' werd een nieuwe website gecreŽerd "Sociale Economie in Sint-Niklaas". De site tracht in de eerste plaats alle partners uit de sociale economie kort voor te stellen, gekoppeld aan een overzicht van hun aanbod op het vlak van dienstverleningen.

Christel juicht dit intitiatief toe. De sociale economie biedt in Sint-Niklaas ongeveer 900 tewerkstellings- en vormingsplaatsen voor laaggeschoolden. Zij biedt tevens een waaier aan dienstverleningen vooral gericht naar kansengroepen. De sector houdt bovendien de vinger aan de pols van de maatschappelijke behoeften, zo creŽert zij nieuwe dienstenverleningen indien nodig.

De website werd geÔntegreerd in de site van de stad Sint-Niklaas (www.sint-niklaas.be) en kwam mede tot stand dankzij: Buurtbedrijf Drietakt vzw, Groep Intro vzw, Mo-Clean vzw, Sociale Werkplaats Den Azalee vzw, Jomi vzw en PWA. Zeker een bezoekje waard!

Welk bedrijf is meest vrouwvriendelijk? PDF Afdrukken
maandag, 12 maart 2007

Naar aanleiding van Equal Pay Day 2007, reiken senator Christel Geerts en volksvertegenwoordiger Magda De Meyer, op 30 maart, de Wase Gender Award uit. De dames willen hiebij peilen naar de vrouwvriendelijkheid van de bedrijven uit het zogenaamde industriegebied TTS (Temse-Tierode-Sint-Niklaas).

Voor heel wat vrouwen is de combinatie gezin en arbeid geen makkelijke opgave, zeker niet voor alleenstaanden. Bedrijven zetten meer en meer initiatieven op touw om deze moeilijke combinatie mee op te vangen. Zo organiseren sommige bedrijven kinderopvang, strijk- en/of boodschappendienst, flexibele werkuren, etc. Deze maatregelen blijken geen slag in het water: werknemers werken beter en efficiŽnter, zijn gemotiveerder en loyaler. Een extra motivatie dus voor de Wase bedrijven om actief werk te maken van een gendervriendelijk personeelsbeleid.

De bedrijven uit TTS kunnen hun vrouwvriendelijke maatregelen sturen naar:

Christel Geerts, Kon. Fabiolapark 206, 9100 Sint-Niklaas of

Magda De Meyer, Kasteelstraat 82, 9140 Temse

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 19 - 24 van 61
spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

Archief
spacer spacer spacer spacer spacer
spa