topimg
Home
spacer spacer spacer
imgbody
spacer
Partijbureau 11-09-2006

spablogtHier zijn de gearchiveerde artikelen voor 12 2004


Nieuw systeem onderhoudsplicht betekent soms vervijfvoudiging van de bijdrage PDF Afdrukken
donderdag, 16 december 2004

Reeds jaren ijvert sp.a – onder impuls van de Kamerleden Magda De Meyer en Jan Peeters – voor de afschaffing van de onderhoudsplicht. In een aantal gemeenten werd dit ook al ingevoerd, maar sinds kort is er ook een regeringsinitiatief. Minister van Maatschappelijke Integratie Christian Dupont laat de OCMW’s de keuze tussen het afschaffen van de onderhoudsplicht enerzijds of het hanteren van dezelfde barema’s in heel het land anderzijds. Aan de hand van deze barema’s ging sp.a-senator Christel Geerts aan het rekenen, en wat bleek: in sommige gevallen betekent het nieuwe systeem een vervijfvoudiging van wat kinderen nu moeten betalen.

Lees verder...
Christel stelt mondelinge vraag over de slachtingsaangiften PDF Afdrukken
vrijdag, 10 december 2004

Op de plenaire vergadering van donderdag 9 december 2004, stelt Christel Geerts een mondelinge vraag over de "slachtingsaangiften en de registratieverplichtingen ter zake". De volledige tekst kan men lezen onder de rubriek "parlementair werk".

Lees verder...
AIDS in Afrika: ouderen hebben de toekomst in handen PDF Afdrukken
donderdag, 9 december 2004

Wereld aidsdag heeft ons nogmaals met de neus op de feiten geduwd: aids slaat genadeloos toe. Ouderen zijn de vergeten (in)directe slachtoffers van de HIV/AIDS-epidemie. Verschillende toonaangevende hulporganisaties, waaronder Helpage International en FAO, roepen politici op zich te buigen over deze problematiek. Senator Christel Geerts (sp.a) heeft een resolutie ingediend in de senaat om hieraan aandacht te besteden

Lees verder...
spacer
Navigatie
Home
Christel in de pers
Biografie
Links
Zoeken
Evenementen
Gastenboek
Nieuwsbrief
Fotogalerij
Contact

spacer spacer spacer spacer spacer
spa